Sobre el nou passeig al Moll de Ponent

El passat mes de març al Consell del Port, Ports va explicar les inversions previstes i va dir, entre altres, que pressupostava més d’un milió d’euros per la passarel·la que aniria per sobre l’espigo de ponent.  Al Consell hi van tots els partits polítics que hi volen anar i algunes entitats convidades. No tots els partits hi eren. L’única veu que es va sentir va ser la de l’AV Barri de Mar i es va quedar més sola que la una. Simplement dèiem que trobàvem abusiu gastar-se més d’un milió d’euros en aquella passarel.la quan la que hi ha a l’espigó de llevant en va costar uns 160.000. Amb aquests diners es pot fer doncs, la de ponent,  continuar la de llevant i enderrocar la nau ex-DRADISA. Vam explicar que una de les raons per les que costava tant era perquè no passava per davant la DAURADA com hauria de ser natural sinó que aquest establiment es queda la primera línia i, paga que es gata, per fer malabarismes per passar pel  darrera. Ens vam quedar sols. El Sr. Director General de Ports va contestar-nos que als únics a qui ha de donar explicacions de com es gasta els diners el port és als seus concessionaris. Doncs molt bé. I tampoc va dir res ningú.

Des de llavors no hem sabut res mes fins dilluns passat i no pas a través de l’Ajuntament.

Ens reafirmem en el que vam dir al Consell i, a més,  fer la passarel.la ens sembla perfecte doncs sempre ho hem reivindicat; que es gastin 170.000€ en una font/escultura doncs ens semblaria bé si ho fessin a la Plaça del Port, com sempre hem reivindicat, per donar una mica de vida i utilitat a aquell lloc desangelat, enorme i sense ni un punt d’aigua.

En la picabaralla entre el PSC i l’actual Ajuntament per aquesta passarel·la llegim a l’Eix diari el que diu el PSC: “...hi ha altres actuacions pendents, com la mateixa reforma del passeig marítim a on Ports també hauria de col.laborar, que quedaran pendents i que perd novament una oportunitat de començar per la primera fase, tal i com es va acordar al procés de participació ciutadana realitzat a la Plaça del Port”.

Benvinguts a la realitat del procés de participació. Tampoc hi hauria de ser l’edifici Ex DRADISA i mireu-lo, amb una teulada d’amiant degradat; la DAURADA hauria d’haver anat reculada per deixar la primera línia a la gent per poder accedir al moll de ponent, segons el seu procés participatiu i, goita! com diem a terra endins. I si en voleu més, en tenim més. 

Imatge: Eix diari