Sabeu què? Després de la tempesta

La matinada del dilluns 12 d’Agost, Vilanova es va despertar amb l’ensurt d’una de les tempestes més potents que ha viscut mai. Pel que sembla, acompanyada d’un o més esclafits que van fer molt de mal tant a l’arbrat com a propietats. No obstant això ens n’hem d’alegrar per l’hora que va passar. No volem ni imaginar que les destrosses que hem vist haguessin passat a ple dia, amb els treballadors de les naus en actiu, els xiringuitos o terrasses plenes i gent arrecerada sota els arbres.

Pel que sembla, aquest tipus de fenòmens aniran a més i ens hi hauríem d’anar preparant doncs el Barri de Mar en pot ser el més perjudicat. Comença a ser urgent que l’Ajuntament, a qui prestarem tota la col.laboració que puguem, comenci a dissenyar un  pla per assegurar al màxim que els passos sota la via no quedin negats i inservibles encara que sigui unes hores. No només pel pas dels ciutadans sinó també pel dels vehicles d’emergències. Són pluges excepcionals però cada vegada ho seran menys d’excepcionals i hem d’estar preparats.  El Barri de Mar no pot quedar incomunicat cada vegada que es produeix una tempesta forta perquè es quan potser es necessitarà més tenir comunicació rodada.

En quant a l’arbrat, va estar molt bé la rapidíssima reacció dels equips de l’Ajuntament en treure els arbres en situació més perillosa o que feia més nosa. Ara cal acabar la feina doncs hi ha encara zones molt destrossades: jardinets del parc de Baix a Mar, bosquet de l’Avgda Mediterrània, plaça del canó, parc de La Sardana, etc. En aquest sentit, proposarem a l’Ajuntament que donada la magnitud del desastre, demani ajuda a les administracions competents per reposar, dintre del possible, l’arbrat caigut i aprofitar aquesta empenta per reposar també la gran quantitat d’arbres que han anat caient/desapareixent els darrers anys sense haver-se reposat.

I finalment, també demanem a l’Ajuntament que pressioni a Ports de la Generalitat perquè enderroqui d’una vegada l’edifici de la Plaça del Port doncs, si la teulada d’amiant ja era perillosa pel seu deteriorament amb el pas dels anys i l’acció dels excrements dels ocells, ara ha quedat molt més malmesa, foradada i molt més erosionada. I amb l’amiant no s’hi juga.