Sabeu què: ZONA VERDA, BLAVA, VERDA MIXTA...

ZONA VERDA, BLAVA, VERDA MIXTA...

Fa prop d’un any que l’Ajuntament ens va comunicar que el Ministerio de Costas començaria els treballs de nauturalització de la Platja del Far i que la zona d’aparcament de la platja desapareixeria. Des de llavors hem mantingut reunions amb l’Ajuntament per mirar de minimitzar els efectes nocius pel barri. De la platja del Far, en concret, en parlarem en un proper “SABEU QUÈ”.

Els tècnics de l’Ajuntament ens van avisar que pensaven que molts automobilistes, en veure que no podien aparcar a la platja del Far, s’escamparien pel Passeig i, especialment per La Marina, col.lapsant aquesta part del barri. Per això ens proposaven una zona verdaexclusiva pels veïns (doncs entre la gent que deixa el cotxe per agafar el tren i el tancament de la platja, els veïns i els comerços tindrien seriosos problemes. Aquesta solució ha estat criticada per altres barris de Vilanova que també la voldrien per ells.

Aquesta zona verda exclusiva és de 382 places descomptant les 32 del carrer Àncora que es perden pel Carril bici (veure proper ”SABEU QUÈ”).

A canvi, van proposar ampliar la zona blava per poder pagar les despeses de les mesures proposades (s’han posat més de 311 places noves de zona blava).

L’AV del Barri de Mar va organitzar vàries trobades obertes a tothom i l’Ajuntament (conjuntament amb nosaltres) en va organitzar una altra al barri on hi va participar molta gent (veure "SABEU QUE: ZONA VERDA/BLAVA PROPER ESTIU (1)""SABEU QUÈ: ZONA VERDA/BLAVA PROPER ESTIU (2)" ) i ningú no va trobar malament aquestes mesures. En canvi, sí que es va demanar que es fos molt flexible en donar el dret a poder-hi aparcar i que es reduís tanta zona blava, especialment als carrers Pere Jacas i Boia. Malauradament només ens han fet cas a la primera.

Important: Aquestes mesures són provisionals (es a dir, si no funcionen, es canviaran) i temporals (només estiu).
 

Valoració de la Junta de l’AV del Barri de Mar

Resumint: Creiem que la zona verda exclusiva és un èxit si està gairebé totalment ocupada sempre. No ho seria si hi haguessin molts llocs buits. N’hem fet un seguiment i està gairebé sempre ple excepte alguns forats. Als comerços sembla que no els agrada. Es pot proposar que sigui Zona verda mixta com a Ribes Roges. No creiem convenient tornar a la situació anterior ni fer-ho zona blava.

Zona blavaCreiem que és absolutament desmesurada l’extensió de la zona blava, doncs en un barri tan extens, no queda gairebé cap zona d’aparcament lliure i les tarifes són incompatibles amb la tipologia de la gent d’estiu que passa molts dies a Vilanova, sense tenir dret a preus especials. I no hi ha pàrquings de pagament alternatius perquè estan saturats.

Proposem que a les zones blaves es pugui aparcar amb tarifa reduïda de 1, 3, 7 i 15 dies independentment don visquis (o que se n’elimini una bona part).


La Zona verda exclusiva està pensada per afavorir els veïns, no per perjudicar-los. Si teniu algun comentari a fer, si us plau, al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.