2018: Un any mogut

 A part de les vicissituds polítiques del nostre país, el nostre barri, Baixamar, està en constant moviment i nosaltres hi volem posar el nostre granet de sorra. Per això, hem estat molt actius, encara que els resultats són els que són. Us en presentem un resum fins al mes de juny:

Pas sota la Via carrer Àncora

Recollida de signatures i presentació de moció a l’Ajuntament. Tots els grups la recolzen. Esperem veure’n una millora clara.

Antic Edifici Dradisa

Cal enderrocar-lo per obsolet, per inútil, per lleig, perquè després dels anys que va prestar servei ja toca, perquè tots els pobles cel.lebrarien poder enderrocar una nau industrial al bell mig del passeig i, sobretot, perquè així es va pactar.

Festivals

No hi estem en contra. Estem en contra de la seva excessiva durada, tant amb hores com en dies, de la seva concentració al barri i de la incapacitat de controlar el botellot que generen, que se suma al dels caps de setmana. No volem ser el dos de maig de Vilanova! Ens hem reunit moltes vegades amb l’Ajuntament sense cap millora evident. Veurem aquest any.

Mobilitat

Tot i les reunions mantingudes amb l’Ajuntament, no s’ha millorat en res. 

Platja del Far

Estem segurs que serà la millor imatge de la Vilanova del present i del futur. Cal aprofitar aquest moment per fer les coses ben fetes. Per fer que l’aparcament dissuasiu funcioni i les llançadores siguin ràpides i la gent no es quedi resseques al sol esperant-les i que s’informi a Vilanova i als ciutadans de la C-15. Hem tingut moltes reunions amb l’Ajuntament. Potser es notarà.

Zones verdes i blaves

A cada zona verda, una tongada de zona blava. Exagerat. Les zones verdes creiem que són bones i necessàries.

Camins escolars/carrils bici

Imprescindibles. Bona feina la dels Camins escolars amb qui hem col.laborat junt amb l’Ajuntament. Sense trobar sol.lucions miraculoses, creiem que els nostres infants i adolescents estaran més segurs i tota la ciutat podrà ser més neta de contaminació.

Castanyada, Vermut de la Puríssima, IV Caminada pel Barri, Assemblea Oberta, Cinema documental i col·laboracions amb El primer bany de l’any (platja de la República), Fira del Comerç de Mar, Veïns de Solicrup .... aquests són alguns dels actes organitzats o participats

Més de 29 participacions en diferents mitjans de comunicació

El barri es queda sense bancs

A l’Agost previsiblement no quedarà a Baix a Mar cap oficina bancària oberta. Caixa Pensions tanca i es trasllada a la carretera deixant un parell de caixers i el Sabadell, única entitat que quedarà al barri, tanca per vacances a l’Agost i deixa el caixer operatiu.

Ens hem reunit amb l’Ajuntament i amb cap de zona de Caixa Pensions per mitjà d’un veí del barri. L’Ajuntamnet sembla que no hi pot fer res i el senyor de Caixabanc diu que hi haurà una persona per ensenyar a fer anar els caixers.

Entenem que és una mala notícia pel barri i especialment per la gent gran. Ens hem reunit també amb Gent Gran de Mar i hem quedat que esperarem a veure com va aquest estiu per prendre mesures a l’hivern.