Sabeu què? Reunió Alcaldessa – AV Baix a Mar

Centre Cívic Baix a Mar, 26/05/2021

Abandona tota esperança, tu que vius a Vilanova
(especialment a Baix a Mar)


(més o menys, Dante)
Amb mesures COVID i amb la mínima representació possible, ens vam reunir l’AV Baix a Mar amb l’Alcaldessa, a petició seva.
Aquí teniu un resum del més important dels temes tractats:
 

Temes menors

 1. AVBMArbusts a tocar del pas dels cotxes entre Rambla La Pau i Rambla Samà. Són tan grans i mal cuidats que, per travessar el Passeig o per anar a buscar el cotxe no hi veus i t’has de posar a la calçada amb el perill que això comporta. Ja denunciat altres vegades.
  Ajuntament: En prenen nota.
 2. AVBMFinal carrer Boters. Més d’un any demanant contesta de poder fer de doble via els 25 metres que hi ha.
  Ajuntament: En prenen nota.
 3. AVBMMur carrer Àncora. 6 anys demanat que es tregui i es canviï per una barana d’acer inoxidable. Es guanyen 40cm de vorera i es dignifica el carrer doncs l’estat del mur és lamentable.
  Ajuntament: En prenen nota.
 4. AVBMCentre Cívic. A part de que és molt petit i poc adequat, no haver-hi separacions en els despatxos i moltes coses més, presenta esquerdes i goteres al sostre que són perilloses pels veïns. Que quan i com es pensa arreglar.
  Ajuntament: Que ja hi pensen però no troben paleta i, a més, ells paguen lloguer a la Confraria.
 5. AVBMAiguats. S’acosta l’estiu i tenim por de tornar a quedar aïllats per la pluja. Si us plau, deixeu apunt la sortida per sobre les vies del tren de la Rambla de la Pau.
  Ajuntament: En prenen nota.
 6. AVBMAparcament dissuasiu Ronda Ibèrica. Estarà a l’estiu? Si no hi ha bus (pagant), no funcionarà.
  Ajuntament: Estarà a l’estiu. No hi haurà bus, ni pagant ni de franc.

Temes majors

 1.  AVBMCarrils bici promesos per començar les obres al primer trimestre.
  Ajuntament: Regidor Palacios ens comunica que s’ha aprovat pel Consell Comarcal la subvenció i ara estan licitant les obres. Es faran a l’estiu.
 2. AVBMPasseig Marítim. Estat lamentable des de Rambla Samà fins Far. Especialment els terres des de façana de les cases fins al Passeig. No s’hi reposa la grava, no es treuen les herbes, no es distingeix el parterre de la resta, els terres són del  mil·lenni passat i es barregen panots, ciments de diferents èpoques, terra, pedres, etc. Quan plou és fang i quan no, pols. Hi ha instal·lacions de restaurant tancat de fa dos anys que no s’han retirat. En general una visió lamentable.
  Ajuntament: En són conscients però no hi ha diners.
 3. AVBMEdifici Calderes. Tornem a demanar que es comenci a treballar per aprofitar-lo per donar-hi cabuda a les múltiples mancances del barri: Biblioteca, sales d’estudi, Centre Cívic, ampliació CAPI/Centre de Dia, ampliació EOI. Que estem d’acord en que també hi hagi un aprofitament privat (depèn de quin, és clar) si això ajuda al finançament. Tenim l’edifici i tenim les necessitats. Reuneix tots els requisits per demanar finançament a través dels fons Next Generations de la Comunicat Europea. Si  no es fa un projecte i es presenta d’aquí a uns mesos, perdrem el tren.
  Ajuntament: ????????? No hi ha diners.
 4. AVBMBotellot. No s’han fet les reunions tranversals que ens havia dit l’Ajuntament per estar preparats quan tornéssim a començar la “normalitat”. Els dos primers caps de setmana (i sense la Daurada) ja han estat de traca i mocador. Segons la directora de La Daurada, sense pandèmia aquest any hauríem arribat a un milió de visitants per any al seu establiment (Disco +Restaurant + Chillout). Com és possible que no hi hagin plans especials de contingència i de contenció dels problemes diaris en una instal.lació d’aquestes característiques en una població de 70.000 habitants?
  Ajuntament: ??????? Policia Municipal i Mossos no tenen prou recursos.
  (El dissabte 5 es va fer una actuació conjunta Mossos i policia Local)
 5. AVBMCarrer Llibertat. Arrel de la progressiva deixadesa del carrer (clau pel barri, que havia estat el motor comercial del barri), abans dels robatoris continuats que hi van haver, després del tancament de les tres entitats bancàries que hi havia al barri, etc., ens vam reunir amb el Regidor Palacios de via pública i es va comprometre a fer un rentat de cara, al menys, del carrer, amb una millora de la il.luminació, la poda, jardineres i altres solucions barates. Encara les esperem. 
  Ajuntament: en prenem nota.
 6. AVBMPlaça Immaculada. Connectat amb el punt anterior, seguim reclamant una solució per la falta de convivència que hi ha  a la plaça. Durant el dia està ocupada per persones amb dependències fortes, comportaments violents i a vegades il.legals. 
  Ajuntament: És un problema difícil. ????????
 7. AVBMEdifici Escola La Pau. Un grup de fundadors i l’AVBM ens vam dirigir a l’Ajuntament quan vam sentir rumors d’una possible venda d’aquest edifici per fer-hi pisos. No crèiem que fos correcte amb la mancança d’equipaments que tenim a la zona. Per això vam demanar-los informació sobre la propietat, la qualificació urbanística, la protecció legal, les càrregues financeres que hi puguin haver i les intencions de l’Ajuntament.
  Ajuntament: Està costant molt poder contestar a aquestes preguntes. Sembla que l’embolic legal és considerable. 
  Restem a l’espera.
L’alcaldessa ens explica des de fa molts anys l’Ajuntament de Vilanova (a diferència d’altres) no té pressupost per despesa no compromesa i no s’esperen masses canvis.
Ho sentim per ella i per nosaltres, ciutadans de Vilanova.