BIBLIOTECA (Espai de Cultura) pel Barri de Mar (Baix a Mar i Ribes Roges)


Vilanova té dues biblioteques (la Joan Oliva -plaça de la vila- i Armand Cardona -carrer Menendez i Pelayo-).
El mateix Pla de Biblioteques de Vilanova que ha vençut aquest 2020 ja explicava que tota la zona de mar queda fora de l’àmbit del que seria recomanable per proximitat de les biblioteques existents. També per població del Barri de Mar ara ja seria necessària la construcció d’una tercera biblioteca.

Però ja és sabut que avui dia una biblioteca no és un magatzem de llibres sinó un espai cultural que integra, sobretot, el servei a les persones que l’utilitzen d’una manera àmplia i moderna: connexions d’internet gratuïtes i ràpides, sales de reunions per treballs en grup, sales d’estudi, impressores, etc.
Si a això hi sumem que el Barri de Mar s’ha quedat sense equipaments, amb un Centre Cívic que cau a trossos i és poc operatiu, és evident que cal posar-hi fil a l’agulla.

Ho volem per ara mateix? La veritat és que fa vint anys ja que l’edifici Calderes es va cedir com a compensació per l’Eixample de Mar i com a equipament i, no tan sols no s’hi ha fet res sinó que es deteriora a marxes forçades i alguna cosa s’hi haurà de fer.

S’ha de fer en aquest edifici? Ens sembla la millor solució però hem aportat a l’Ajuntament altres possibilitats: l’Escola La Pau, el solar de l’Eixample on hi hauria d’haver anat l’Auditori, l’aparcament d’ADIF al carrer Àncora, el nou edifici que s’ha de fer a la plaça del Port.

L’Ajuntament no té un duro! Eterna cançó. Però els recursos sempre venen de fora: Diputació, Generalitat, Europa ... I s’han de cercar. I per fer-ho cal tenir la determinació de fer-ho. I un projecte i anar a buscar els recursos. Això és el que ara volem.

No podem esperar més. És una feina de tot el Barri, cal que ens hi impliquem. No parem de veure com creixen noves construccions i venen nous veïns però què ens aporta aquest creixement? Res? Aprofitem-ho!

Ens hi ajudeu?

 La Junta AV Baix a Mar

Contacte
Per qualsevol dubte ens podeu escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucar al telèfon 93 815 43 07 (de dimarts a dijous de 18 a 20 h).