Sabeu què? REUNIONS AMB L'AJUNTAMENT - NOVEMBRE 2020 (1)

CARRIL BICI RAMBLA SAMÀ I PAS SOTA LA VIA RAMBLA LLUÍS COMPANYS/JOSEP COROLEU


CARRIL BICI RAMBLA SAMÀ

Finalment es comença l'obra del carril bici a la Rambla Samà, una obra llargament reivindicada. Es pretén unir la Ronda Ibèrica al Passeig Marítim
 
Perquè és tan important:
Perquè el Barri de Mar quedava aïllat en bicicleta/patinet, etc, sense cap carril bici per unir les dues parts de Vilanova.
També perquè, d'aquesta manera, fent-ne un ús responsable, no caldrà utilitzar la Rambla ni el carrer Llibertat/Caputxins, massa plens de gent i taules, ni els seus passo sota la via. És perillós. Així, tothom podrà fer servir aquest carril per pujar i baixar dintre la ciutat i desviar-se lateralment per anar al destí desitjat.

Perquè la Rambla Samà?
Doncs perquè, especialment de la carretera cap a mar, hi passen pocs vehicles; perquè amb el nyap que es va aprovar al seu dia de fer el túnel sota la via per només un sentit de baixada, aquest túnel està infrautilitzat; perquè és recte travessant tot Vilanova; perquè quan passa per sota la via té la menor pendent de tots els passos actuals; perquè ocupa una posició central a la ciutat.

Termini de les obres:
Ja han començat i s'acabaran dintre del primer semestre del 2021, com a molt tard. La part més complicada serà al passar sota la via. Allà es pretén que el carril estigui segregat físicament del pas dels cotxes doncs és el lloc més perillós. També tindrà la dificultat de que es farà simultàniament amb la reforma del pas sota la via del carrer Josep Coroleu.

Quines pegues hi veiem?
Ara, només ens preguntem si tothom entendrà les pintures que hi hauran en el carril bici i al seu costat (vegeu foto).


PAS SOTA LA VIA RAMBLA LLUÍS COMPANYS/JOSEP COROLEU

Com l'anterior, és una llarga reivindicació de l'AV Baixa a Mar i de l'AV Ribes Roges, així com de Camins Escolars, les AMPFEs del Barri de Mar, etc. Ens vam reunir amb els tècnics i amb les regidories implicades i, al final, es farà la reforma.

Perquè és tan important?
Doncs perquè, deixant de banda la deixadesa del lloc, l'amplada i els revolts en angle recte, sense visibilitat de cap mena, són molt perillosos tan pels vianants com per les bicis/patinets.
A més, és fosc i sorollós la qual cosa, junt amb allò que hem dit abans, era perillós també  per la integritat  física i material dels qui hi passaven , havent-hi hagut ja robatoris i agressions.

Què es farà?
S'amplien moltíssim les rampes de baixada pels dos costats de la via, es fa una pared que ho separi de la zona de vehicles, cosa que impedirà el soroll i la contaminació provocada per aquests; també s'eliminen els revolts essent doncs dues línies rectes que convergeixen a sota el pont. També es millora la sortida nord (Josep Coroleu) que ara queda el carril bici desaparegut i, amb la reforma, connectarà amb el que va a Zamenhof. I la il·luminació serà molt millor.

És el que demanàvem?  
No. Estem molt contents per la millora, que és inqüestionabe, però pel que sembla, no s'ha aconseguit que ADIF deixi ampliar el pas just sota el pont. És a dir, que una vegada s'arribi a sota les vies, l'amplada continuarà sent de menys de tres metres i hi passaran barrejats vianants amb bicis i patinets que, segons l'Ajuntament, hauran de desmuntar i anar a peu en aquell tram.

I els terminis?
Hauria d'estar acabat també dintre del primer semestre. El problema serà que durant un període curt però necessari, s'haurà de tancar totalment al pas de les persones i bicicletes.

Sembla que començarem l'any millor que com hem passat l'anterior.


AV de Baix a Mar