Ioga

Ioga

Horaris

Dilluns de 18:00 a 19:15 h (07/10 - 09/12) - Casa del Mar - Maribel
Dilluns de 19:20 a 20:35 h (07/10 - 09/12) - Casa del Mar - Maribel
Dimarts de 9:45 a 11:00 h (08/10 - 10/12) - Centre Cívic Mar - Joan Manel
Dimarts de 19:30 a 20:45 h (08/10 - 10/12) - Centre Cívic Mar - Joan Manel
Dimecres de 09:30 a 10:45 h (08/10 - 10/12) - Centre Cívic Mar - Joan Manel
Dijous de 18:45 a 20:00 h (10/10 - 12/12) - Centre Cívic Mar - Joan Manel
Divendres de 9:45 a 11:00 h (04/10 - 10/12) - Centre Cívic Mar- Monica Buendia
Preu

Socis 45 €, no socis 57 €
Professors

Maribel, Joan Manel, Monica Buendia

El ioga és una tècnica de transformació dels estats mentals i per tant la nostra personalitat, camí cap el canvi, un punt de vista filosòfic encaminat a calmar l'agitació mental, enfocant-la en una direcció i mantenint-la estable, sense fluctuacions. Amb l'objectiu d'entendre plenament el món que ens envolta, i a nosaltres mateixos.

El ioga es una ciència mil·lenària originària de l'Índia que s'ha conservat intacta fins al dia d'avui. Ens dóna l'oportunitat d'aconseguir equilibri, força, flexibilitat, concentració i pau mental.

Treballem estiraments (asanas) control de la respiració (pranayama) i aprofundiment en els processos mentals (relaxació i meditació). Conserva i augmenta la salut física, mental y emocional. Estimula el funcionament dels òrgans interns, millora la mobilitat de les articulacions i té efectes positius sobre el sistema hormonal, respiratori, circulatori i nerviós.

La Blanca, professora de ioga i terapies natural del metode shivananda (1997) porta donant classes a l'associació de veïns desde l'any 1999. També ha donat classes als centres: Surat, Dharma i Yogadanda de Vilanova i la Geltrú. Amb coneixements de diverses tècniques (Iyengar, Astanga, Nidra,etc) adapta les classes, en que acostumen a trobar-se alumnes de diverses edats i nivells, perquè sigui fácil per a tots.

Pintura

Pintura

Horaris

Dijous 17:30 a 19:30 h (10/10 - 12/12) Centre Cívic Mar
Preu

Socis 45 €, no socis 57 €
Professora

Emma Fenech

Classes de pintura i dibuix per adults: Professora titulada en Belles arts amb més de 15 anys d’experiència. Ensenyem totes les tècniques pictòriques. Tant si vols aprendre des de zero o vols millorar la teva tècnica. Apunta't a gaudir d'una estona relaxada amb l'art.

Moviment corporal i bioenergètica per l'alliberació emocional

Moviment corporal i bioenergètica per l'alliberació emocional

Horaris

Dimarts 19:00 a 21:00 h (08/10 - 10/12) Casa del Mar
Preu

Socis 45 €, no socis 57 €
Professora

Teresa Montaner

Sessions grupals de bioenergètica que van encaminades a afluixar i alliberar les tensions musculars profundes que tenim al cos.

El cos no es una estructura diferenciada del que som, no tenim cos, sinó que som cos i és en aquest, on les nostres vivències i experiències amb els seus conflictes i bloquejos emocionals van imprimint la seva petjada i a poc a poc, es va configurant la nostra estructura de caràcter i cuirassa muscular. Aquesta cuirassa d'alguna forma distorsiona el flux d'energia vital i no permet gaudir de tot el potencial energètic del que disposem. Mitjançant exercicis físics bioenergètics, moviment expressiu, tècniques de respiració i tècniques de dansa moviment teràpia provoquem que sorgeixin les emocions reprimides, registrades en el cos com a tensions musculars profundes i que la persona s'abandoni a les emocions que emergeixen alliberant així la tensió.

L'objectiu és ajudar a l'individu a gaudir al màxim de les funcions bàsiques del cos: respiració, moviments, acte de expressió, sexualitat, sentiments i emocions.

“Si ets cos viu ningú pot dir-te com has de sentir el món. I ningú pot dir-te què és la veritat, doncs tu mateix la sentiràs. El cos no menteix”  S Keleman.

La bioenergètica també coneguda com a anàlisi bioenergètic, va ser desenvolupat per Alexander Lowen, deixeble de Wilhelm Reich.

Infermera especialitzada en teràpies energètiques i facilitadora de processos psico-corporals.

Arts Marcials Tao Tzu Jan

Arts Marcials Tao Tzu Jan

Horaris

Dilluns 19:00 a 21:00 h Centre Cívic Mar
Dimecres 19:00 a 21:00 h Centre Cívic Mar
Preu

Gratuït
Professor

Alejandro López, Associació Tao Tzu Jan Vilanova i la Geltrú

El mestre de Tao Tzu Jan, Alejandro López, imparteix classes gratuïtes d’aquesta art marcial fundada per Angel Marín.

La filosofia del sistema és la recerca del desenvolupament personal a partir del coneixement de la naturalesa humana i el seu entorn, així com l'equilibri de convivència social.

Qui vulgui conèixer la tècnica i entrenar amb l'equip pot demanar informació a l'Associació de Veïns o acostar-se directament a la classe.

Anglès

Anglès

Horaris

Dilluns 10:00 - 11:30 h (07/10 - 09/12) Centre Cívic Mar
Preu

Socis 77 €, no socis 89 €
Professorat

Supernova idiomes

A Idiomes Supernova t'ajudem a assolir el teu somni particular, fent que puguis comunicar-te en l'idioma que et proposis. Amb més de 25 anys d'experiència, el nostre sistema d'ensenyament estimula les habilitats cognitives de l'alumne, per així fer que l'aprenentatge de l'anglès sigui quelcom fàcil i apassionant. Els nostres professors són nadius, llicenciats, professionals i molt experimentats. Som centre oficial de preparació dels exàmens de la Universitat de Cambridge i del Trinity College London. Comptem amb 5 examinadors entre el nostre professorat i cada any més de 200 alumnes obtenen titulacions oficials. Vetllem per un ús pràctic de l'idioma: des del primer dia utilitzem l'anglès com a llengua de comunicació a l'aula, sense oblidar la importància de la lectura i l'escriptura en anglès.

Meditació i relaxació

Meditació i relaxació

Horaris

Dijous 18:15 a 20:00 h (10/10 - 12/12) Centre Cívic Mar
Preu

Consultar
Professora

Blanca Hernàndez

La Blanca, professora de ioga i terapies natural del metode shivananda (1997) porta donant classes a l'associació de veïns desde l'any 1999. També ha donat classes als centres: Surat, Dharma i Yogadanda de Vilanova i la Geltrú. Amb coneixements de diverses tècniques (Iyengar, Astanga, Nidra, etc) adapta les classes, en que acostumen a trobar-se alumnes de diverses edats i nivells, perquè sigui fácil per a tots.

COM SOM? Curs d’introducció a la Psicologia

COM SOM? Curs d’introducció a la Psicologia

Horaris

Dijous 11:00 a 12:30 h (26/09 - 21/11) Casa del Mar
Preu

5€
Professor

Joaquim Vergés

Curs d'introducció a la Psicologia, per esbrinar com pensem i com actuem les persones adultes i grans, i així establir pautes pel benestar individual i social.

Chi Kun

Chi Kun

Horaris

Dimarts 18:00 a 19:15 h Centre Cívic Mar
Preu

Consultar
Professor

Consultar

El Chi Kung o Qi Gong es una terapia medicinal de origen chino basada en el control de la respiración. Ayuda a eliminar las tensiones y el estrés, siendo un auténtico caudal de paz que aporta salud y vitalidad.